A német tulajdonban lévő Telekom cégcsoportja még tavaly decemberben jelentette be, hogy csoportos létszámleépítés keretében 450 munkavállalójától válik meg. Közöttük nagyon sok a szerelő, akik kábelezéssel, hibaelhárítással és a rendszer kiépítésével foglalkoztak - írja a Pesti Hírlap.

Az újság arról ír, hogy az elbocsátottak munkáját márciustól nagyrészt alvállalkozók veszik át.

Az elbocsátottak közül sokan nem tudják még, hogy mihez kezdenek. Volt, aki arról mesélt, hogy ugyan lenne állás a konkurenciánál, de ott az utolsó fizetésénél 20 százalékkal kevesebbet kapna.

A Telekom szerint a leépítés és a munka kiszervezése mellett nemcsak a a pénzügyi hatékonyságra figyeltek, hanem hogy az ügyfeleket gyorsan, rugalmasan és a korábbi magas minőség fenntartása mellett szolgálják ki.

Reagált a Telekom

Az érdekképviseletekkel történt megegyezésben szereplő 450 fős létszámleépítés töredékét teszik csak ki a távozó, létesítést végző munkatársak (számuk néhány tízre tehető). A létszámleépítés nemcsak a létesítési, értékesítési területeket érintette, hanem központi funkciókat is. Szintén nem tesz említést arról a cikkük, hogy a létesítési feladatokat évek óta, nagy mértékben alvállalkozók végzik a Magyar Telekom számára, így ebben nem jelent változást a december elején bejelentett létszámleépítés - írták reagálásukban.