- Az idei év végi kampány első 48 órájának adatai szerint tavalyhoz hasonlóan ismét koncentrált a verseny az új kgfb-szerződésekért - derül ki a Netrisk.hu oldalain végzett az első százezer díjkalkulációból.

Az online biztosításközvető portál adatai szerint a K&H, az Union és az Allianz biztosítóknál kötötték eddig az összes új szerződés kétharmadát, míg tavaly ilyenkor a K&H, a KÖBE és az MKB hasított ki együttesen ugyanekkora szeletet az új kötések piacából. Az eddig megrendelt szerződések átlagdíja - a biztosítási adó nélkül - meghaladja a 13 ezer forintot, ami csaknem 18 százalékos növekedést jelent a tavaly ilyenkor mért átlagdíjhoz képest.

Az eddig megrendelt szerződések átlagdíja meghaladja a 13 ezer forintot, ami 18 százalékos emelkedést jelent. Dacára a díjemelkedésnek, az éves díjfizetést választók aránya tavalyhoz képest tovább nőtt: 79-ről 82 százalékra, az ügyfelek ugyanis így nagyobb díjkedvezményt kapnak, amellyel némileg tompítani lehet a díjemelés mértékét. Az éves díjfizetést választók körében pedig jelentősen, 48-ról 59 százalékra nőtt az átutalással fizetők aránya, miközben a csekkes fizetési módot a tavalyi 41 helyett most mindössze 29 százaléknyian választották.

További lehetőség a díjcsökkentésre a meglévő biztosítónál felmondani majd újrakötni a kgfb-szerződést: míg tavaly az ügyfelek 24 százaléka cselekedett így, idén ez az arány elérte a 36 százalékot.

A legnépszerűbb biztosítók közül a dobogón jelenleg a K&H, az Union és az Allianz áll, őket követi a Signal és a Groupama. Ez az öt társaság viszi az összes szerződés több mint 80 százalékát, míg a fennmaradó részen osztozik a többi kilenc biztosító.