Bige László milliárdos nagyvállalkozó szerint alaptalan és komolytalan az ellene folyó hatósági eljárás, amelyben vesztegetéssel gyanúsítják - idézi a 24.hu és a Telex az Partizán videóinterjúját.

Két ember feljelentette magát, de vádalkut kötött. Azt mondták, hogy abból a pénzből, amivel megkárosították az államkincstárt, neki osztottak vissza - sorolta Bige, aki szerint mindez csak kitaláció, ráadásul az egész ügy, amelyre céloznak, tíz évvel ezelőtt történt, és szerinte valaki fizetett ezeknek az embereknek, hogy ezt mondják.

Az ellene folyó eljárások és támadások kapcsán elmondta: ezzel kapcsolatban egyszer kért Orbán Viktortól személyes találkozót pár éve, de a kormányfő nem adott időpontot.

Hatalmas cégbirodalmára nem érkezett a NER felől felvásárlási ajánlat, ez ugyanis „túl nagy pénz” lenne. Egyszerűbb ha tönkreteszik, és elviszik ingyen, „ez történik most”. Arra, hogy a tulajdonát megtámadják, hogy olcsón kivásárolható legyen, elmondása szerint fel volt készülve. „Ezért nem tudnak engem megfogni semmivel. Nem követtem el az ég egy adta világon semmit! Mert már ezelőtt 12-13 évvel tudtam, hogy mit akarnak.”

Valami lehet a kezében

Bige értelmezése szerint, maffiaszerű piacszerzés történik, amibe bele van vonva az ügyészség, a rendőrség, a katasztrófavédelmi hivatal, a kormányhivatal, a versenyhivatal, az adóhivatal. Minden eszköz csatasorba van állítva ennek érdekében. Mint mondta, „engem ezzel nem tudnak megtörni, én ebből nem fogok kiszállni.” Mondták neki ugyan korábban, „hogy szabad elvonulást kap” ellenkező esetben „be fognak csukni. Én ezt nem vettem komolyan.”

Bige elmondása szerint elég sok eszköz van a kezében, hogy ha nagyon kell, akkor fel tudja ezeket használni. Ezalatt információt és vagyont is ért. Olyan dolgokról rendelkezik dokumentációval, amiket nem fél elővenni, ha nagyon muszáj. Mészáros Lőrincről azt mondta: “őt legfeljebb sajnálni tudom.” Véleménye szerint ő lesz ennek az első áldozata.