A magyar milliárdos belépett a kozmetikai szektorba. A Szentkirályi ásványvizet hazai piacvezetővé tevő milliárdos üzletember – aki ma már a régió egyik vezető ásvány- és üdítőital forgalmazójának, a Central European Mineral Water Holdingnak az elnöke és résztulajdonosa – megint a nulláról indulva dobott egy nagyot. A számára új területen egy természetes összetevőket tartalmazó termékcsaláddal jelent meg - írják a kozmetikusról kiadott közleményben.

A Vízangyal névre keresztelt portfólió illatanyaga egy évig tartó, dermatológusokat, kémikusokat irányító kísérletezéssel jött létre. Újabb két év intenzív kutató- fejlesztő munkával született meg a termékcsalád, amelyen már 20 fő dolgozik. Az ásványvíz alapú kozmetikumok egyedülálló újdonságot jelentenek. A 300 millió forintos befektetéssel létrejött termékek június 1-jétól jelentek meg – egyelőre - exkluzívan a Rossman drogérialánc polcain.

A teljes portfólió kézkrémből, testápolóból, tusfürdőből, folyékony szappanból és kollagénes italból áll majd. A társaság fontosnak tartja a környezettudatosságot is, ezért az összes termék újrahasznosított vagy újrahasznosítható műanyag csomagolásban jelenik meg.

„Régóta eljátszottam a gondolattal, hogy a szentkirályi ásványvizet ne csak belső, hanem külső hidratálásra is használjuk fel. Így fogalmazódott meg bennem, hogy egy minőségi, kifejezetten ásványvízalapú kozmetikai családot fogok felépíteni. Kutatásaim során jöttem arra rá, hogy az ásványvíz kozmetológiai használata egyedülálló piaci rést jelent, hiszen nemzetközi szinten is termálvíz alapú termékeket készítenek. Ezt követően három évig irányítottam a fejlesztési munkákat, míg elérkeztünk a Vízangyal végleges termékeiig. A termék sikerességében pedig biztos vagyok, mivel nem ugrom olyan vízbe, ahol nem én vagyok a cápa” – nyilatkozta Balogh Levente a piacra lépéssel kapcsolatban.

A kozmetikumokat egy veszprémi céggel és a Caola Zrt.-vel közösen gyártja. A kozmetikai üzletágat egy erre a célra létrehozott vállalkozás működteti, melynek Balogh Levente a tulajdonosa.

A tervek szerint az akkor már 60 különféle termékből álló portfólióval a cég a nem túl távoli jövőben regionális terjeszkedésbe fog. „Számomra fontos, hogy ebben az országban valami maradandót, értéket alkossak” – tette hozzá az üzletember.

A vállalat 2022-től várja a gazdasági sikereket, valamint erőteljes piacrészesedéssel számol Magyarországon.

A Szakonyi Péter által szerkesztett A 100 leggazdagabb című kiadvány 2021-es listáján Balogh Levente üzletembert az 50. helyre sorolták, mintegy 32 milliárd forint becsült vagyonnal.