Gödöllő az elmúlt években stratégiai pozíciót vívott ki magának a Teva csoporton belül. Itt található a Teva egyik meghatározó K+F központja, mely parenterális készítményeket (intravénás beadású, bőr alá vagy izomba adható készítmények) valamint szemcseppeket fejleszt az EU, USA, Kanada, és Ázsia piacaira, amellett, hogy a hazai igények kielégítésére is maximálisan figyel - olvasható a közleményben.

A pályázat az onkológiai és nem onkológiai (csontritkulás, glaukóma, diabétesz kezelésére szolgáló) készítmények fejlesztési fázisainak bizonyos elemeit támogatta. A gyógyszergyár a kórházi felhasználású injekciók és infúziók fejlesztésére fókuszál, de a betegek által közvetlenül elérhető szemcsepp-termék is szerepel a palettán.

A közlemény szerint a termékek közül kiemelésre méltó egy új típusú komplex steril készítmény, melynek fejlesztése során új analitikai méréseket, valamint technológiai megoldásokat dolgoztak ki. A diabétesz kezelésére szolgáló termék a cég termékportfoliójában stratégiai szereppel bír, mely jól jellemzi Gödöllő Teván belül betöltött meghatározó szerepét is.

QP | Quality Placement