Az MNV Zrt. tájékoztatása szerint az új vezérigazgató kinevezése határozatlan időre szól. A döntéstől az MNV Zrt. azt reméli, hogy az új vezetés a régiós célkitűzések megvalósítása érdekében új perspektívákat nyit majd - hangsúlyozza a vagyonkezelő közleményében.

Az új vezérigazgató szakmai tapasztalatait közlekedési, fuvarozási területen szerezte: Fekete Antal 10 éven keresztül volt az MF Cargo Kft. ügyvezető igazgatója - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

A leváltott vezérigazgató úgy véli, a vagyonkezelő döntésének hátterében az állhat, hogy egyes szakmai kérdésekben markánsan eltérő vélemény alakul ki közte és a vagyonkezelő szervezet vezetése között.

Szarvas Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az MNV Zrt. igazgatósági döntése meglepetésként érte, mivel a mintegy másfél évtizedes vezetése alatt a Körös Volán Zrt. kimagasló szakmai és üzleti eredményeket ért el, továbbá irányításával jött létre a regionális Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. A vezérigazgató hangsúlyozta: igyekszik jól előkészíteni az átadás-átvételt, hogy a társaság a lehető leggördülékenyebben élje át a vezetőváltást.

QP | Quality Placement