A nyílt tender eredményét az ajánlatkérők az  NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. közölték az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása a következő: „Iváncsa ipari-innovációs fejlesztési terület víziközmű fejlesztése, szennyvízelvezetés és- tisztítás”. A megépülő új szennyvíztisztító telep és az ipari park között építeni kell a nyertesnek egy 1 313 méter hosszú nyomóvezetéket, egy átemelő létesítésével.

Az ajánlatkérők április 12-én kötöttek szerződést a nyertessel.

Indult még a közbeszerzésen a Strabag Vízépítő Kft. is.

A Napi.hu múlt év végén közölte, hogy az "Iváncsa és térsége fejlesztéséhez szükséges víziközmű-beruházások” elnevezésű projektre kiírt közbeszerzést a Mészáros és Mészáros Zrt. nyerte meg nettó 19 milliárd 796 millió forinttal. A kért feladat felöleli az iváncsai ipari-innovációs fejlesztési terület megnövekedett vízigényeinek biztosítása érdekében szükséges fejlesztéseket. Így - egyebek mellett - el kell végezni a meglévő 19 kút állapot-felmérését és 5 új kutat kell létesíteni. Bővíteni kell az Ercsi-Kulcs regionális távvezeték Ercsi-Iváncsa közötti szakaszát, mintegy 10 kilométer hosszúságban.

Tavaly júniusban pedig arról írtunk, hogy az iváncsai ipari parkban felépülő, az elektromos autókhoz szükséges akkumulátorokat gyártó üzem infrastruktúrájának a kiépítésére mintegy 50 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.