Az eddigi két gyanúsított mellett a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) további munkatársainak kihallgatását tervezi a BRFK a Kopaszi-gát melletti telekügyletek kapcsán, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében indított nyomozás keretében - tudta meg rendőrségi forrásból a Népszabadság.

A grandiózusnak indult beruházás makettje egyelőre többet mutat, mint a megvalósult létesítmények. A napokban egy főosztályvezetőt és a vezérigazgató egyik tanácsadóját hallgatta ki gyanúsítottként. A gyanú szerint ők ketten jelentős kárt okoztak az államnak, amikor megszavazták egy XI. kerületi, a Kopaszi-gát mellett fekvő ingatlan áron aluli értékesítését.

A KVI hasznosítási tanácsának 11 tagja van, feltehetőleg közülük, illetve a döntést előkészítő szakértők közül kerülhetnek ki a további gyanúsítottak - írta a lap. Az ügyben a fideszes Schneller Domokos tett feljelentést, aki szerint legkevesebb 200 millió forint kár érte az államot, ugyanis egy 3,3 hektáros területet bruttó 220 millió forintért szerzett meg egy offshore hátterű cég, miközben az a terület szerinte legalább ötszázmillió forintot ér.