A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat a következő: organizáció, épület építés, szakipari és épületvillamossági munkák, akusztikai és audiovizuális technológiai telepítés, belsőépítészet, beépített bútorok szerelése.

A nyertesekkel április elsején kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. is.

A múzeum kivitelezése 2020. augusztusban, a leszerződött 25 milliárd 970 millió forint helyett 32 milliárd 88 millió forint lett. Kivitelezők: a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. A két cég 2019. januárban nyerte el a munkát.

Szintén 2019. januárban közel 100 millió forinttal drágult a városligeti új Néprajzi Múzeum tervezési díja. A megemelt díj 1 milliárd 887 millió forint lett. A tervezést még 2016-ban nyerte el négy cég: a Napur Archittect Építészeti Iroda Kft., az Exon 2000 Tervező és Kereskedelmi Kft., a Spányi Partners Zrt., valamint az Animative Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A szerződésbe foglalat befejezési határidő akkor 2017. szeptember 29. volt.

Egyedüli ajánlattevőként a stuttgarti Atelier Brückner GmbH tervezheti a Néprajzi Múzeumhoz kapcsolódó állandó kiállításokat, nettó 518 millió forintért - közölte a Napi.hu tavaly decemberben.

Idén januári hír volt, hogy a múzeum földhővel történő fűtéséhez szükséges talajszondákat a Hasle Kft. készítheti el, nettó 499,9 millió forintért.