Az Uniqa Group nemzetközi stratégiája alapjait részben a hazai Uniqa Biztosító pilot projektjein keresztül teremtette meg. Az egyik legfontosabb újítás a 2018-ban bevezetett Simplicity program, a másik pedig az idén már Németországban is jelen lévő Cherrisk modell elindítása. Mostantól a csoport többi országban jelenlévő leányvállalatai is bevezetik a Magyarországon három éve elindított ügyfélközpontú szervezeti modellt.

Ezzel egyidejűleg - több mint 4 évnyi vezérigazgatói pozíciót követően - Kurtisz Krisztián az Uniqa Biztosító Zrt. jelenlegi vezérigazgatója 2021. január 1-től Kurtisz Krisztián (vezető kép) az Uniqa Group felügyelőbizottságának elnöki tisztségét tölti be, a 15 országban működő leányvállalatokat irányító Business Executive Commitee Internatonal tagjaként.

Wolfgang Kindl, a felügyelőbizottság jelenlegi elnöke pedig a jövőben - az Uniqa Group Management Board tagjaként - a nemzetközi ügyfelek és piacok irányítására fókuszál.

Kurtiszt pedig a a magyarországi leányvállalatnál Dinsdale Julianna váltja, aki az utóbbi időszakban a társaság stratégiai és transzformációs Igazgatói pozícióját töltötte be. Dinsdale korábban pénzügyi és tanácsadó területeken szerzett tapasztalatot: a Boston Consulting Groupnál dolgozott, valamint az Allianz Banknál ügyvezető igazgatói pozíciót töltött be.

Dinsdale Julianna
Kép: Forrás: Uniqa Biztosító Zrt.