A felhívással indult tárgyalásos eljárás ereményét az ajánlatkérő Magyar Földgáztároló Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben, mely szerint a nyertes feladata a földgáztárolók felszín feletti technológiai rendszereinek folyamatos működését és üzemeltetését biztosító szolgáltatások nyújtása, a szükséges alkatrész és anyag biztosításával együtt. A szolgáltatás körébe tartozik - egyebek mellett - a műszerek, a gépészet, valamint a villamos rendszerek karbantartása, javítása, átalakítása és a készenlét biztosítása. A nyertessel április 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a GS-Pipe Kft. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Vabeko Kft. 1990-ben alakult, a jegyzett tőkéje 13 millió forint. A cég a Bernula család tulajdonában van. A 2018-as nettó árbevétele 9 milliárd 612 millió, az adózás előtti eredménye pedig 873 millió forint volt. A cég neve annak kapcsán került elő mostanában a sajtóban, hogy Rogán Antal kabinetminiszter egy olyan II. kerületi házba költözhetett - a 444 szerint -, amely a társaság tulajdonában van, a politikus pedig bérli az ingatlant.

A társaság az elmúlt években sikeresen vett részt gázhálózati fejlesztésekkel kapcsolatos tendereken: az NKM Földgázhálózati Kft. kiírásain többször is sikeresen pályáztak együtt Mészáros Lőrinc családi vállalkozásával, a Mészáros és Mészáros Kft-vel.