A társaság közleménye szerint a tilalom azokra a 2008. évet érintő döntésekre vonatkozik, amelyeket vállalat idei áprilisi közgyűlése azért szavazott meg ismételten, mert a bíróság egy perben az e határozatokat támadó kisrészvényeseknek adott igazat jogerősen.

A hétfői közlemény szerint a Magyar Telekom a végzésben foglaltakkal nem ért egyet és megteszi a szükséges lépéseket, hogy a végzést a Fővárosi Bíróság visszavonja.

A cég szerint nem zárható ki teljesen, hogy a társaságnak ezen perrel kapcsolatban további jogi lépéseket kell tennie. Éppen ezért nem tudja egyértelműen kijelenteni, hogy az ügynek nem lesz egyéb, jelenleg előre nem látható hátrányos hatása a társaságra.

Két kisrészvényes még 2008 májusban indított pert a társaság ellen, mert úgy ítélte meg, hogy a 2008. évi rendes közgyűlésen nem jogszerűen határoztak például az osztalékfizetésről.

Az osztalékot a részvényeseknek a 2008. április 25-én kelt közgyűlési határozatnak megfelelően már kifizették.

Az elsőfokú határozatot a bíróság 2009 májusában hirdette ki. Ezt a társaság megfellebbezte, ám végül vesztett.

A Magyar Telekom szerint ugyanakkor a 2007. évre kifizetett osztalék változatlanul osztaléknak minősül, s a részvényesekre nézve az ítélet semmilyen kötelezettséggel, illetve tennivalóval nem jár.

A Magyar Telekom a per elvesztése után közölte: a problémát úgy oldja meg, hogy 2010. évi rendes közgyűlés újra szavaz a 2008. évi közgyűlési döntésekről, s úgymond megerősíti azokat. Ez meg is történt, s az idei áprilisi közgyűlés több megismételt határozatot is hozott a 2007. évről. Ezek között szerepelt például a 2007. évi konszolidált éves beszámoló, illetve az osztalékfizetés.

Az idei közgyűlésen ugyanakkor több kisrészvényes is felvetette, hogy ezekről a napirendi pontokról a mostani közgyűlés nem dönthet jogszerűen, s kilátásba helyezték, hogy újra megtámadják a határozatokat.

A Magyar Telekom álláspontja viszont az volt, hogy jogszerű határozatokat hozhat ezekben a kérdésekben a közgyűlés.