Tovább növeli autóipari befektetéseit az AutoWallis Nyrt. fő tulajdonosa, a Wallis Asset Management Zrt., miután megvásárolta a JóAutók.hu és az Auto-Licit.hu oldalakat birtokló Net Mobilitás Zrt.-t. A vételárat a felek üzleti titokként kezelik, de annyi tudható, hogy azt részben az AutoWallis részvényeivel elégítették ki.

A Net Mobilitás Zrt. 2016-ban alakult, eddigi fő tulajdonosa a Tőkepartner Kockázati Tőkealap volt.

A vásárló szerint a két weboldal jól illeszkedik a csoport magyarországi autóipari befektetéseket tartalmazó portfóliójába. A csoport meghatározó tulajdonosa a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt.-nek (korábbi nevén Altera), melynek tagvállalatai Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, gépjármű-kölcsönzéssel foglalkoznak, és 2017-ben 66 milliárd forintos (nem konszolidált magyar számviteli törvény szerinti) árbevételt értek el. A későbbiekben megvizsgálják, hogy a mostani befektetést mikor és milyen módon apportálják a tőzsdei cégbe.

A JóAutók.hu az első ellenőrzött használtautó piactér, 2017 óta meghatározó és dinamikusan növekvő szereplője a magyar online autókereskedelmi piacnak. Az oladl állandó hirdetőpartnerei között a legtöbb nagy márkakereskedő cég, valamint további több száz független autókereskedés is jelen van.

Az Auto-Licit.hu Magyarország legnagyobb, több mint 12 éve üzemelő, flottafüggetlen gépjárműaukciós oldala. Célja, hogy a megbízók flottájából kikerült használt gépjárműveket transzparens, online aukción értékesítse a lehető legmagasabb kereskedői árakon a hazai autókereskedéseknek. Az oldal megbízói többnyire multinacionális cégek, flottakezelők, lízingcégek, állami- és magánvállalatok.