A Wizz Air következő nagy dobása India lesz – mondta Váradi József, a diszkont légitársaság vezérigazgatója a World Aviation Festival záróeseményeként megrendezett virtuális kerekasztal-beszélgetésen – írja a Világgazdaság.

A járatokat nem maga a Wizz Air, hanem a 49 százalékos tulajdonában álló Wizz Air Abu Dhabi indíthatja majd az Egyesült Arab Emirátusokban található központi bázisáról. Az Abu Dzabi-i repülőtérről eddig többek között már Athénba és Tel-Avivba is közlekednek a légitársaság repülői.

Váradi József Európában arra számít, hogy nyáron a 2019-es kapacitásai 60-80 százalékát tudja majd kihasználni a fapados szolgáltató.

-Nagyon biztos vagyok benne, hogy nyáron már sokkal jobb lesz a helyzet, mint most – hangolta a résztvevőket mégis jobb kedvre a vezérigazgató.

Váradi becslése amúgy összhangban van a Ryanair prognózisával, amely szerint július és szeptember között az ír fapados 80 százalékos kapacitáskihasználtsággal repülhet majd.

A Wizz Air első embere végül kiemelte, hogy a légitársaságoknak saját jól felfogott érdekükből kifolyólag a korlátozások miatt ösztönözniük kell majd a jegyvásárlást, ezért ezen a nyáron rendkívül olcsón lehet majd repülni.

Szerinte a kihasználatlan kapacitások miatt a pandémia előtti időszakhoz képest 20-25 százalékos kedvezménnyel lehet majd utazni a repülőgépeken.