Annak érdekében, hogy a légitársaság újra a járvány előtti kapacitásán működjön, és megvalósítsa a 2021-es évre tervezett célkitűzéseit, idén már 150 új pilótát képzett ki, és ezt a számot több, mint 300 további szakemberrel kívánja bővíteni az év végéig. Viszont ennél is több, összesen 4600 új pilótát venne fel a légitársaság, hogy tovább fejlődhessen - írja közleményében a Wizz Air.

A Wizz Airhez csatlakozó pilótáknak a folyamatosan bővülő, modern és fenntartható Airbus A320, illetve A321 repülőgépből álló flottát lesz lehetőségük vezetni több mint 800 útvonalon, 191 úti cél között, 49 országban. A társaság tervei szerint a következő tíz évben várhatóan 500 Airbus repülőgépesre bővül majd a flottája. 

Nemcsak tapasztalt kapitányokat és elsőtiszteket keresnek, hanem repülési tapasztalattal nem rendelkezők jelentkezését is várják. Utóbbiaknak a Wizz Air Pilot Academy Programban a repülőtársaságs lehetőséget biztosít a kereskedelmi pilótaengedély megszerzésére. A nagy létszámú pilótatoborzás mellett a Wizz Air mind a 43 bázisa várja légiutas-kísérők jelentkezését is.

A magyar alapítású légitársaság folyamatos növekedést tervez, csak az elmúlt egy évben több mint 300 új járatot és 18 új bázist nyitottak.