A Bizományi Kereskedőház és Záloghitel (BÁV) hivatalban lévő vezérigazgatója tűnik a legvalószínűbb választásnak a hamarosan visszavonuló - már év elején nyugdíjazását kérő - Székely Gábor helyére - értesült a Népszabadság. A vezetőváltás a nyár végén, esetleg ősz elején valósulhat meg.

Székely Gábor nem erősítette meg a távozásáról szóló híreszteléseket, mert a személyi döntésre a Szerencsejáték Zrt. tulajdonosa, a Magyar Nemzeti vagyonkezelő (MNV) jogosult.

A vezérigazgató ellenben elismerte, hogy a nyugdíjazása szóba került az év elején, ám ebből végül nem lett semmi.

Szentpétery Kálmán az ügyben nem nyilatkozott, de a Népszabadság forrásai szerint személyesen is találkozott Székellyel. A két üzletember a 90-es évek végén már dolgozott együtt a Budapesti Nagybani Piac vezetőségében. 

A Szerencsejáték Zrt. árbevétele - eddig példa nélküli módon - csökkent 2009-ben, 158,14 milliárd forintról 153,9 milliárd forintra. Ez a zsugorodás valószínűleg a válságnak tudható be és hosszabb távon nem fog tendenciává válni. Az állami vállalat éves költségvetési hozzájárulása mindemellett továbbra is kimagasló, körülbelül 60 milliárd forint.