A devizahiteles-mentés végéig nem lesz kilakoltatás

A kabinet szerdai ülésén úgy döntött, meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot a devizahitelesek problémájának végleges megoldásáig - közölte a kormányszóvivő szerdán.
MTI, 2014. április 24. csütörtök, 07:49
Fotó: Napi.hu

Giró-Szász András az MTI kérdésére adott tájékoztatásában hozzátette, hogy a kormány az ezzel kapcsolatos javaslatát az Országgyűlés elé terjeszti. A parlament tavaly novemberben döntött arról, hogy április 30-ig meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot.

Elfogadható megoldásnak tartja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, hogy a kilakoltatási tilalom tovább tartson - mondta a szervezet elnökségi titkára, Schmidt Zoltán korábban. Az eljárások többségénél a követelés nem éri el a százezer forintot, és a tartozások rendszerint közüzemidíj-elmaradás vagy kiegyenlítetlen telefonszámla, parkolási díj miatt halmozódnak fel. A devizahitelekhez kapcsolódó ügyek rendszerint az összes végrehajtás nagyjából 1 százalékát teszik ki. Tavaly az összes eljárás körülbelül 0,09 százalékánál - 400-500 esetben - vált elkerülhetetlenné a kilakoltatás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.04.24 18:03

...na ez jó döntés ,a bankok elmehetnek a fa..zba !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html