Tóbiás József szombaton, Budapesten a párt alapszabályt módosító kongresszusán azt mondta, a magyar társadalom problémáit a kormány csak mélyítette, az ország minden téren rosszul teljesít lehetőségeihez képest. A politikus a többi között azzal vádolja a Fideszt, hogy eltűri a mélyszegénységet, szándékosan feledkezik meg a társadalom kiszolgáltatott csoportjairól.

Az MSZP elnöke megerősítette pártja fizetésemelési követelését, és bejelentette, hogy országos aláírásgyűjtést kezdtek a tisztességes fizetésekért. A kongresszusi küldöttek 80 százalékos többséggel fogadták el az alapszabály módosítását, amelyben rögzítették, az MSZP a nemzeti és európai hagyományokra építi politikáját. Úgy értékelt, az a program, amit másfél éve elnökké választásakor megfogalmazott, az most 80 százalékos támogatást kapott.

Botka: közérthetően kell leleplezni a kormányzati propaganda hazugságait

Botka László, az MSZP választmányi elnöke szerint pártjának egy olyan új karaktert kell felépítenie, amely közérthetően tudja bemutatni a kormányzati propaganda hazugságait. Szeged polgármestere, az MSZP kongresszusának nyílt szakaszában felszólalva kiemelte, a szocialista pártnak a fizetésemelésre, a földügyekre, az igazságos szociális- és nyugdíjpolitikára, valamint egy valódi fenntartható rezsicsökkentésre kell koncentrálnia, hiszen ezek az ügyek milliókat érintenek húsbavágóan.

A társadalomban olyan súlyos feszültségek vannak, hogy bármikor bekövetkezhet egy gyors politikai fordulat."Ezért tessék szárazon tartani a puskaport és ne egymásra pazarolni - fogalmazott a választmányi elnök az elmúlt napokban nyilvánosságra került belső nézeteltérésekre célozva.