A kormány kifizeti a Gaskóék követelést a MÁV Cargo-ból?

A kormány jogosnak és reálisnak tartja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) követeléseit, amelyek teljesítéséről egyeztetések kezdődnek - az érdekképviselet tájékoztatása szerint ezt mondta Fónagy János államtitkár a VDSZSZ Szolidaritás VIII. küldöttgyűlésén.
MTI-Eco, 2011. május 14. szombat, 17:58
Fotó:

A szakszervezet az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében emlékeztetett: követeléseik között 150 ezer forint kifizetését kérik minden vasutas munkavállalónak a MÁV átalakításában való részvételük miatt. Ezenkívül tízszázalékos keresetnövekedést követelnek visszamenőleges hatállyal az anyavállalattól 2007 júliusában a MÁV-Start Zrt.-hez, valamint 2008 januárjában a MÁV-Gépészet Zrt.-hez kiszervezett munkavállalóknak.

Tájékoztatásuk szerint a küldöttgyűlésen Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszédében elmondta, hogy a miniszterelnök és a kabinet képviseletében érkezett, és megismételte Orbán Viktor kormányfő április 20-án tett bejelentését, amely szerint a kormány jogosnak és reálisnak tartja a szakszervezet követeléseit. Fónagy János bejelentette azt is - olvasható a közleményben -, hogy az érdekképviselet kéréseinek teljesítéséről egyeztetések kezdődnek.

A VIII. küldöttgyűlésen a tisztújítás is megtörtént: Gaskó István maradt az elnök, Bárány Balázs az érdekvédelmi alelnök, Hangonyi Zoltán pedig a gazdasági alelnöki feladatokat látja el a következő négy évben.

Gaskó István a tanácskozáson azt mondta, bízik abban, hogy a kifizetés, illetve az azt előkészítő megállapodás a vasutasnapra megvalósul. Az érdek-képviseleti elnök ugyanakkor kritizálta a kormány több intézkedését, és reményét fejezte ki, hogy a munka törvénykönyve átalakítását szakszervezeti egyeztetés előzi meg - zárul a kommüniké.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.05.14 22:24

avagy vedd meg kilóra az "ellenfeleidet", nem lesz itt se vasutassztrájk se bérkövetelés, hiába.. manapság már a nagycsoportos óvodás is tudja, hogy minden a pénzről szól !! Ezért nem is tudok haragudni rájuk, Ők is meg a politikusok is csak a dolgukat teszik !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html