Giró-Szász András az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: csütörtök késő délután indult útnak kocsival, és péntek reggel érkezett meg. Az M7-es autópályán, a Velencei-tó magasságában terelték le a sztrádáról.

15 órát töltöttem az autóban. Volt kiásás, kivontatás, várakozás - számolt be a kormányszóvivő, aki azonban hozzátette: jó érzéssel töltötte el, hogy mindenhol ott voltak a rendőrök és a tűzoltók, akik mindent megtettek, hogy segítsenek a bajba jutottakon, és kiemelte azt is, hogy a szabadbattyáni önkormányzat melegedőt nyitott.

Szolidárisak voltak az emberek egymással, élelmet cseréltek, átültek egymás autóiba. Engem hajnali 4-kor egy vadidegen húzott ki a hóból - mesélte.

A közmédia folyamatosan tájékoztatott a kormány kifejezett kéréséről: csak halaszthatatlan ügy miatt induljanak útnak az emberek, akkor is készüljenek fel a rendkívüli helyzetre - fűzte hozzá.

Giró-Szász András hangsúlyozta, hogy a Belügyminisztérium óránként ad beszámolót, riportot, a mobilszolgáltatók pedig sms-ekben praktikus információkkal látják el a hóban rekedteket.

Egy ilyen vis maior helyzetben senki nem lehet elégedett, de a hatóságok erejükön felül mindent megtesznek, hogy megoldják a helyzetet - emelte ki a kormányszóvivő.