A kormányszóvivőt is kimentették a hóból

A kormányszóvivő is bajba jutott a rendkívüli időjárási helyzetben: 15 órát autózott, míg elérte úti célját. Giró-Szász András az InfoRádiónak azt mondta: a hatóságok erőn felül teljesítenek.
Inforádió, 2013. március 15. péntek, 14:32
Fotó: Napi.hu

Giró-Szász András az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: csütörtök késő délután indult útnak kocsival, és péntek reggel érkezett meg. Az M7-es autópályán, a Velencei-tó magasságában terelték le a sztrádáról.

15 órát töltöttem az autóban. Volt kiásás, kivontatás, várakozás - számolt be a kormányszóvivő, aki azonban hozzátette: jó érzéssel töltötte el, hogy mindenhol ott voltak a rendőrök és a tűzoltók, akik mindent megtettek, hogy segítsenek a bajba jutottakon, és kiemelte azt is, hogy a szabadbattyáni önkormányzat melegedőt nyitott.

Szolidárisak voltak az emberek egymással, élelmet cseréltek, átültek egymás autóiba. Engem hajnali 4-kor egy vadidegen húzott ki a hóból - mesélte.

A közmédia folyamatosan tájékoztatott a kormány kifejezett kéréséről: csak halaszthatatlan ügy miatt induljanak útnak az emberek, akkor is készüljenek fel a rendkívüli helyzetre - fűzte hozzá.

Giró-Szász András hangsúlyozta, hogy a Belügyminisztérium óránként ad beszámolót, riportot, a mobilszolgáltatók pedig sms-ekben praktikus információkkal látják el a hóban rekedteket.

Egy ilyen vis maior helyzetben senki nem lehet elégedett, de a hatóságok erejükön felül mindent megtesznek, hogy megoldják a helyzetet - emelte ki a kormányszóvivő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.03.15 19:19

@csoda-szar-vas: Az egy másik világ volt.

A lét meghatározza a tudatot, a betöltött hely is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csoda-szar-vas, 2013.03.15 19:13

"...káoszban úgy tűnt, az országnak nincs gazdája, csak a mentők, a tűzoltók és a rendőrök lelkiismeretes és megfeszített munkájának köszönhető, hogy a sebesülteket ellátták, és megkezdődött a rend helyreállítása. A kormánnyal ellentétben ők tudták, mit kell tenniük."

Navracsics Tibor, 2006.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html