A magyar gazdaságot fenyegeti legkevésbé a túlfűtöttség (The Economist)

A magyar gazdaságot fenyegeti a legkevésbé a túlfűtötté válás kockázata a felzárkózó térségen belül - erről közölt kimutatást a The Ecomomist pénteken.
MTI-Eco, 2011. július 1. péntek, 12:48
Fotó:

A vezető brit gazdasági-politikai folyóirat által összeállított, hat tényezőt - az inflációt, a GDP-növekedést, a munkanélküliséget, a hitelkiáramlás bővülési ütemét, a reálkamatokat, valamint a folyómérleg-egyenleg változását - mérő "túlfűtöttségi index" nullától százig terjed. A vizsgált 27 felzárkózó piaci gazdaság közül Argentína - amelynek gazdasága a The Economist szerint mind a hat mérőszám alapján "vörösen izzik" - megkapta a százas mutatót, és így a lista élén áll.

A legkevésbé túlfűtöttség-veszélyes gazdaság ebben a mezőnyben Magyarország, amelynek átfogó túlfűtöttségi mutatója az elemzéshez fűzött grafikus kimutatás szerint nem éri el a tízes értéket.

A "vörös zónában" van - egyaránt 80 feletti indexekkel - Brazília, India és Törökország, Kína ugyanakkor a közepes túlfűtöttségi kockázatú "narancssárga" csoportba került, valamivel 60 alatti értékkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK