A Merrill szerint jövőre növekedhet Magyarország

A Merrill Lynch londoni elemzője szerint 2010-ben akár 0,2 százalékkal is bővülhet a magyar gazdaság.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 4. péntek, 12:30

Magyarország jövőre kilábalhat a válságból, az ipari kibocsátás normalizálódásával - mondta Radoslaw Bodys, a Merrill Lynch londoni elemzője a Bloomberg tudósítása szerint. A gazdasági növekedés 0,2 százalék lehet 2010-ben, miután idén 6,6 százalékos csökkenéssel számol az elemző (a kormány és az MNB egyelőre 0,9 százalékos csökkenést prognosztizál). Úgy tűnik, hogy a legrosszabbon már túl van Magyarország - írta Bodys egy, az ügyfeleknek küldött mai előrejelzésében. Prognózisa szerint a jövő év első negyedében kerülhet ki a magyar gazdaság a recesszióból - a növekedést viszont visszafoghatják a kormányzati költségcsökkentések és "túlzott visszatartó erővel bíró" alapkamat - fejtette ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Veczelin, 2009.09.04 17:34

Jól harmomnizálnak a magyar és az angol adatok!: 6,6 kontra 0,9! Nos! ezt a cikket elteszem, ha élek, jövőre visszetérünk rá! Hátha ez is a választók derülátását szándékozik emelni, ha már a GDP emelésére nem tellik! De a 2010-es költségvetés telejsítése után 2011-ben mit fognak elvonni, azt jósolja meg valaki, ha tudja! Az talán még Londonban sem látható.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html