A nem panellakókkal is fizettetik a távhődíj csökkenésének költségét

Az állam országosan 52 milliárd forintot áldoz a távhőszolgáltatók kompenzációjára a rezsicsökkentés miatt - ismerteti a keddi Magyar Nemzet.
MTI-Eco, 2013. január 8. kedd, 08:26
Fotó: Napi.hu

A napilap cikke szerint az egyes távhőszolgáltatók több száz milliós kieséssel számolhattak volna a rezsidíjak csökkentése miatt, ha nem kompenzálják őket. A Magyar Energiahivatal tájékoztatása szerint országosan 52 milliárd forint támogatást kapnak a hőszolgáltatók, amelynek fele jut az öt vidéki nagyvárosba - Pécsre, Szegedre, Miskolcra, Debrecenbe, Győrbe -, valamint Budapestre.

Az egyes cégeknek szánt segítséget bonyolult számítással állapították meg, az összege maximum a működési kiadások és bevételek közötti különbözet lehet. A kompenzáció azért is jelenthet sokat a cégeknek, mert az energiahivatal számításai szerint a lakossági és a nem lakossági fogyasztók távhődíjakból származó hátraléka meghaladja a 18 milliárd forintot - olvasható a Magyar Nemzetben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.01.08 14:39

52 milliárd? nem rossz pénz.
Azt jelenti, hogy átlagban minden magyar honpolgár - "önként" ! - 5000 Ft/év hozzájárulás teljesít.
Máris elment a 10 %-os csökkentés.
Mi történt?
Redisztribúció.
A mi szerető Kétharmadunk beszedi tőlünk azt a pénzt, amit elnegedett - óh, a nagylelkű - és odaadja az önkormányzatok tulajdonában álló cégeknek.
Milyen leleményesen oldja meg a finanszírozást, ugye?
Úgy néz ki, mintha csökkene bármi is, de épp ellenkezőleg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homer11, 2013.01.08 14:15

a kommunizmusban ez megszokott eljárás
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html