A nyugdíjasok miatt kapott posztot Kósa Lajos

A fideszes politikust az Országos Szövetkezeti Tanács elnökének választották, az indoklás szerint "jelentős iskolaszövetkezeti múltja mellett, a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti szektor létrehozásában vállalt tevőleges szerepe" miatt esett rá a választás.
Dzindzisz Sztefan, 2018. június 1. péntek, 08:02
Fotó: Napi.hu

Május 31-én délután tartotta tisztújító közgyűlését az Országos Szövetkezeti Tanács. A 2017. évi gazdálkodásról és a 2018. évi tervről szóló beszámoló elfogadása után az alapszabálynak egy új irányítási szerkezet érdekében tett módosítását fogadta el a szervezet legfelső szerve, az úgynevezett Tanács.

Végül az elnökség javaslatára "a jelentős diákszövetkezeti múlttal rendelkező, és a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti ágazat létrehozásában tevőleges szerepet vállaló" Kósa Lajost választotta elnökének. (Fizetnének is a nyugdíjasoknak, csak menjenek a Balatonra.)

További személyi döntésként az eddigi elnök, Patay Vilmos mellett a testület Fiák Istvánt választotta elnökhelyettesnek. Az elnökség további tagjai a vezető tisztségviselőt nem adó tagszervezetek képviselői: Jakab István, Zs. Szőke Zoltán, Vadász György, Horváth Gábor, Dolgos Attila és Turi Dénes. A Felügyelő bizottság elnökének Varga Antalt, tagjainak Simon Balázst és Szabó Zoltán választotta meg a testület.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba1002, 2018.06.01 08:10

Ne tessenek rámfogni, én nem kértem. Inkább a fémkupaktanácsba javasolnám...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html