A PSZÁF a devizahitelek euróalapúra válatását javasolja

Helyesli a pénzügyi felügyelet a svájci frankban és más devizákban lévő hitelek euróra váltását, s javasolja, hogy a hitelintézetek engedményekkel könnyítsék meg a lépés megtételét - derül ki egy vezetői körlevélből, amelyet a hétfői Világgazdaság ismertet.
MTI-Eco, 2011. január 10. hétfő, 08:24
Fotó:

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a körlevélben rámutat: az elmúlt időszakban a forint svájci frankkal szembeni árfolyam-ingadozása lényegesen meghaladta a euró/forint árfolyamét, ezáltal az átváltás révén a törlesztőrészlet stabilabbá, kiszámíthatóbbá válik.

Az euróra váltás lehetősége a lakossági ügyfelek jelentős részét érinti: a jegybank adatai szerint november végén 4800 milliárd forintnyi svájci frankban denominált hitel volt a háztartásoknál - ez a teljes állomány 56 százaléka -, és a jenhitelek nagyságrendje is százmilliárdos. Az ingatlanfedezet mellett nyújtott kölcsönök a frankhitelek csaknem 90 százalékát adják - olvasható a Világgazdaságban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.01.10 10:07

Tavaly szeptemberben ezt már megirtam itt a blogon, azóta csak annyi változott, hogy az EUR 10%.-ot gyengült a svájci frankhoz képest, úgyhogy ébresztő az álmos bürokráciának,mire ez átfut a rendszeren már lehet, hogy épp az ellenkezője lesz a jó tipp....A tohonya dinoszauroszokra a kihalás vár a devizapiacon !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html