A Richter fizeti az orvosok béremelését

A Richter évi 25 millió forinttal támogatja a Semmelweis Egyetem újszülöttgyógyászati osztályait, hogy a szakorvosok fizetésemelést kaphassanak.
Leszák Tamás, 2010. szeptember 30. csütörtök, 10:04
Fotó:

Három évig, évi 25 millió forinttal támogatja a Richter Gedeon Nyrt. a Semmelweis Egyetem (SE) neonatológiaia (újszülöttintenzív) osztályain dolgozó szakorvosokat. Az alapítványi támogatásból elsősorban bérfejlesztést hajt végre az egyetem - jelentette be Bogsch Erik, a Richter vézérigazgatója és Tulassay Tivadar az egyetem rektora. A támogatást három évre nyújtja a Richter az SE-nek, de tárgyalásokat kezdeményez a többi orvosi egyetemmel is - tette hozzá Bogsch. Az összeg 60 és 90 százalék közötti béremelést tesz lehetővé az egyetem 3 ilyen intézményében ágy mellett dolgozó 16 neonatológusnak. Ezzel az elvándorlást gátolhatja, mivel a nagy megterheléssel, ügyeletintenzivitással járó szakterületen dolgozók a közalkalmazotti bértábla alján szerepelnek, paraszolvencia pedig nincs jelen a területen. Így az értelmiségihez közelítő életmód is lehetetlenné válik a szakemberek számára, megteremtve a nyugatra vándorlás nagy veszélyét - hangsúlyozta Szabó Miklós, az egyetem egyik újszölöttintenzív osztályának vezetője. A támogatás egy visszafordíthatatlan kár elhárítását teszi lehetővé, hiszen az elvándorlás miatt már a tapasztaltabb orvosok általi tudásátadás lehetősége is kezd beszűkülni - tette hozzá Tulassay. Az SE három osztályán évente mintegy 2000 keringési vagy légzési elégtelenségben szenvedő újszülöttet látnak el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.30 10:09

Minden elismerésem Bogsch Úrnak !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html