A ruha lesz a karácsonyi sláger

Idén átlagosan 33.800 forintot tervezünk karácsonyi ajándékokra költeni, de közel kétharmad maximum 30.000 forintot szán az ünnepekre - derül ki az Árukereső.hu felméréséből.
Kasnyik Márton, 2010. november 19. péntek, 14:13
Fotó:

Az online felmérésre válaszolók 61 százaléka legfeljebb 30 ezer forintot költ karácsonykor, ugyanakkor van egy szűk réteg (16 százalék), aki több mint 50 ezer forintot költ ajándékokra. Átlagosan 33 800 forintot szánunk az ajándékvásárlásra; a férfiak átlagosan 5600, míg a nők 4200 forintot áldoznak egy-egy ember ajándékozására.

A kutatásban résztvevők háromnegyede a karácsonyi akciók megjelenésekor, vagy az ünnepek előtt 1-2 héttel kezdi el az ajándékok beszerzését, és összességében néhány nap alatt el is intézi a bevásárlást.

Az idei top karácsonyi termékek közül a ruházati cikkek vezetik a listát (64 százalék), emellett majdnem minden második válaszadó gyerekjátékot, kozmetikumot, könyvet és műszaki cikkeket is tervez vásárolni. A férfiak és nők abban is különböznek, hogy milyen ajándékkal kívánják meglepni szeretteiket: előbbiek között a műszaki cikkek legnépszerűbbek, míg a hölgyeknél a ruha a sláger.

HOZZÁSZÓLÁSOK