A Stop Soros szavazás elhalasztását kérte a Velencei Bizottság

Gianni Buquicchio a Velencei Bizottság elnöke a szerdai szavazás elhalasztására próbálta rávenni Szijjártó Pétert, vagy legalább arra, hogy a Fidesz képviselői vegyék figyelembe az uniós testület megállapításait is - írja a Népszava.
Szász Péter, 2018. június 19. kedd, 09:33
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Strasbourgban tárgyalt hétfőn Gianni Buquicchio, a Velencei Bizottság elnöke és a magyar külügyminiszter. A megbeszélésen szóba került a "Stop Soros!"-néven ismertté vált törvénymódosítás.

Ha mégis megszavazzák a csomagot, legalább vegyék figyelembe a Velencei Bizottság korábbi ajánlásait az ügyben - mondta Buquicchio.

Mivel a parlament honlapján kedden is változatlan formában szerepel a napirend, szinte biztos, hogy a képviselők szerdán megszavazzák a jogvédő civil szervezetek munkáját segítő törvényt.

A kormány korábban két olyan elemet is törölt a tervezetből, ami biztosan fennakadt volna a Velencei Bizottság szűrőjén. Az elfogadás előtt álló csomagban már nem kötik belügyminiszteri engedélyhez a migrációval foglalkozó civil szervezetek működését, és a 25 százalékos támogatás elvonás sem szerepel benne.

A kormány pedig éppen ezekre a finomításra hivatkozva hagyhatja figyelmen kívül majd a Velencei Bizottság kérését.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.06.19 13:16

"Az elfogadás előtt álló csomagban már nem kötik belügyminiszteri engedélyhez a migrációval foglalkozó civil szervezetek működését, és a 25 százalékos támogatás elvonás sem szerepel benne."

Azaz, adtak a sz@rnak egy jó nagy pofont ismét, megvédték a hazát - pofázásban legalábbis, mindenki kiőrjönghette magát, megvolt az ingyencirkusz a buta birka népnek, akkor most minden marad a régiben, mindenki menjen a dolgára, holnap új szabadságharccal várjuk a birkanyájat.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html