A szomszédból jöhet a halálos kór

Bár Magyarországon visszaszorították a veszettséget, az ország mégis veszélyeztetett, mert a környező keleti, déli és északi országokban is gyakran előfordul.
Szepesi Anita, 2017. február 11. szombat, 11:07
Fotó: Napi.hu

Juhász Csaba állatorvos az M1 szombat délelőtti műsorában elmondta, a veszettség közegészségügyi szempontból a legjelentősebb, halálos kimenetelű betegség, ezért a megelőzés a fontos. Hozzátette: az ebeket törvényi kötelezettség évenként beoltatni a betegség ellen - írta az MTI.

Elsősorban a rókák és a borzok hordozzák a betegséget, amely marás útján terjed, egy ilyen eset után minél hamarabb meg kell kapnia az embernek az oltóanyagot.

Magyarországon azért sikerült visszaszorítani a betegséget, mert elkezdték a rókák orális vakcinázását. Ezt folyamatosan végezni kell, mert a rókapopuláció ötévente cserélődik - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai60@gmail.com, 2017.02.12 09:03

Most értettem meg, miért van ennyi agyhalott fideszes és agyhalott bolsi oroszbarát illbcsi.
Veszettség megtámadta a magyarokat .:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2017.02.11 16:19

Ez a halálos kór, a fidesz-kdnp!
Még a 22800 forintot is elvették a beteg munkanélküliektől
Kormányzati becslések szerint 132 ezer olyan ember szerepel a munkaügyi nyilvántartásban álláskeresőként, akik
tartósan a nyilvántartásban szerepelnek, mégsem közvetítették ki őket egyetlen munkahelyre sem,
vagy kiközvetítésük rendszeresen sikertelen volt: foglalkoztatásuk folyamatosan az egészségi alkalmassági vizsgálatok eredménye miatt hiúsult meg,
illetve a járási hivatal által is ismert szociális, mentális, vagy egészségi problémával küszködnek, valamilyen egészségi ok miatt képtelenek elhelyezkedni.
Ezeknek az embereknek jellemzően olyan egészségügyi problémáik vannak, ami alapján egészségkárosodásuk mértéke nem éri el az 50 százalékot ? azt a mértéket, ahonnan már jogosultak lennének rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásra -, azonban nem találnak olyan munkát, amit jelenlegi állapotukban el tudnának végezni. Vannak köztük, akiknek orvosi papírjuk van róla, hogy nem foglalkoztathatók.
cikk: http://index.hu/belfold/2017/02/07/abcug_beteg_munkanelkuli_szocialis_halo/
Az ENSZ-hez kell fordulni, nemzetközi segítségre van szükség, mert gazdasági, szociális halálos ítéletet törvényesített a mocskos, EMBERTELEN, diktátor fidesz-kdnp!
Ilyen aljas rohadt kormányzás horthy idején volt utoljára, halálba küldi állampolgárait egy szemét politikai kör.
NEMZETKÖZI SEGÍTSÉGRE VAN szükség, hogy megállítsuk ezt a szemét, aljas, mocskos, EMBERTELEN, diktátor fidesz-kdnp-t!
Beteg emberektől elveszi a piti kis segítséget, miközben a roma vezetők milliárdokat qrnak el, az urizáló fidesz-kdenp 1000 milliárdokat kúr el, tőkeerős multiknak adja a milliárdos támogatásokat, a nép meg éhen hal és megfagy.
Hogyan tartsák el magukat, akik nem tudnak dolgozni, mert betegek?
Mi ez az EMBERTELEN politikai fertő, aki a népet nyúzza, majd ha abba belegebedt, akkor kicsinálja?
orbán takaroggy!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html