A TOP-források harmadát már lekötötték Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére eső 89,2 milliárd forintos forrásának harmadát már lekötötték, ebből az összegből több mint több mint 180 projekt valósulhat meg - jelentették be a megyei közgyűlés vezetői Nyíregyházán.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 11. csütörtök, 11:20
Fotó: Napi.hu

A benyújtott támogatási kérelmek első körében 30 milliárd forintot osztanak szét a nyertes pályázók, projektötletek között - mondta Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke. A 2020-ig rendelkezésre álló európai uniós pályázati forrásokból a megyék közül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe jut a második legmagasabb támogatási összeg - mondta a közgyűlési elnök az MTI szerint.

Az érintett településeken ipari park, óvoda- és bölcsődeépületek felújítása, belterületi utak építése, közlekedés- és turizmusfejlesztés, városrehabilitáció, egészségügyi és más közösségi szolgáltatások fejlesztése valósulhat meg a következő időszakban.

A felhívásokra benyújtott projektötletek közül csak olyan valós fejlesztési tervek lehetnek sikeresek, amelyek az úgynevezett döntés-előkészítő bizottság javaslata alapján, az irányító hatósági döntést követően megkapják a megyei közgyűlés egyetértő nyilatkozatát - mondta Seszták Oszkár. (Ezt tette az Orbán-kormány az országgal nyolc év alatt.)

Az első körben nyertes projektek keretében például iparipark-fejlesztésre 2,7 milliárd, helyi gazdaságfejlesztésre 1,2 milliárd, a turizmus élénkítésére 4,8 milliárd, óvodák és bölcsődék építésére vagy rekonstrukciójára 6,3 milliárd, a Zöld város programra 1,7 milliárd, környezetvédelmi fejlesztésekre pedig 5,6 milliárd forintot fordítanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK