A Wall Street ma állami ünnep miatt zárva tart

A vezető európai tőzsdéken bizonytalanul indult a kereskedés, délután azonban egyértelműen emelkedni kezdtek az indexek. A távközlési, a technológiai és a médiarészvények Európaszerte jól szerepeltek. Londonban a SmithKline Beecham és a Glaxo Wellcome jelentősen visszaesett, miután a a két gyógyszeripari társaság ma ismertetett fúziós tervének részleteit csalódottan fogadta a piac.
, 2000. január 17. hétfő, 18:10
Fotó:

A devizapiacon az euró 1,01 dollár alá esett, mivel a kereskedők arra számítanak, hogy a múlt pénteken megjelent amerikai inflációs adatoknak köszönhetően a Wall Streeten folytatódik a részvénypiaci hossz.
A tokiói börze vezető indexe, a Nikkei-225 2,5 százalékos emelkedéssel két és fél éves csúcson zárt. A Nasdaq pénteki szárnyalása után a japán részvénypiacon is jelentősen emelkedtek a technológiai sztárpapírok. A legkeresettebb részvények közé tartoztak a várakozásokat túlszárnyaló eredményekről beszámoló brókercégek papírjai. A jen erősödött az euróval és a dollárral szemben, mivel a piac arra számít, hogy a Hetek pénzügyminiszterei hétvégi találkozójukon nem fogják támogatni Tokió jen gyengítésére irányuló törekvését.

HOZZÁSZÓLÁSOK