Áder alapítványát támogatja a kormány

Az Áder János köztársasági elnök alapította Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásáról döntött a kormány: idén fél milliárd, a jövő évtől pedig közel másfél milliárd forintot kap az elnöki alapítvány.
Németh Géza, 2018. október 17. szerda, 06:42
Fotó: AFP

A Magyar Közlönyben megjelent határozat bevezetőjében kiemeli, hogy a kormány fontosnak tartja és támogatja a magyar társadalom környezeti problémákkal szembeni érzékenységének növelését, a klímaváltozással szembeni fellépéssel kapcsolatos elkötelezettség kialakítását célul kitűző Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tevékenységét. Ezért egyetért az alapítvány működéséhez, tevékenységéhez szükséges költségvetési források biztosításával.

Az egyetértést tett követte és az alapítvány az idei működéséhez és tevékenységéhez egyszeri jelleggel 499 millió 225 ezer forint átcsoportosítását rendelte el. A jövő évtől pedig - beépülő jelleggel - 1 milliárd 489 millió forinthoz jut az alapítvány.

Az Élő bolygónk honlap beköszönésképpen ismerteti az alapítványban részes személyeket, akik a következők: Áder János alapító, Martonyi János kuratóriumi elnök, Vizi E. Szilveszter és Szűcs Gábor pedig kurátorok.

Képünk forrása: Attila Kisbenedek/AFP

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.10.17 07:27

Ez a városligeti fakivágó is belépett a tolvajok birodalmába....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html