Áder: Türkmenisztán jó gazdasági lehetőségeket kínál a magyar vállalatoknak

Bár a Magyarország és Türkmenisztán közötti kereskedelmi forgalom viszonylag szerény, a közép-ázsiai ország olyan gazdasági modernizációs programba kezdett, amely jó együttműködési lehetőségeket kínál a magyar vállalatoknak - mondta Áder János köztársasági elnök szerdán a Sándor-palotában.
MTI, 2014. június 18. szerda, 14:02
Fotó: Napi.hu

Az államfő megbeszélést folytatott Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnökkel, majd az azt követően tett sajtónyilatkozatában kiemelte: remélhetőleg az elkövetkező években gyarapodnak a két ország közötti gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatok.

Gurbanguly Berdimukhammedow hangsúlyozta: politikai szempontból a két ország álláspontja sok tekintetben egyezik, ugyanis mindketten fontosnak tartják a stabilitást és a biztonságot, továbbá szükség van a gazdasági kapcsolatok fejlesztésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kotkodus, 2014.06.20 09:08

nem az a baj, hogy üzletelünk türkmenisztánnal, azerbajdzsánnal, kínával stb. más demokratikus berendezkedésű országok is üzletelnek velük. a pénznek nincsen szaga.

az a baj, hogy mi úgy üzletelünk ezekkel az országokkal, hogy közben elismerően tekintünk politikai rendszereikre. tulajdonképpen pénzért cserébe igyekszünk rehabilitálni korrupt, totalitárius berendezkedésüket, ezzel még tovább erodálva saját politikai berendezkedésünk alapértékeit.

tulajdonképpen aprópénzre cseréljük a demokráciát.

ennek lehet haszna rövid távon. de hosszú távon nagy árat kell majd ezért fizetnünk... persze addigra a felelősök (a vélhetően külföldön tartott) milliárdos osztalékaikon ülve, nevetve fogják nézni a félázsiaiak vergődését... de hát a félázsiai az már csak ostoba félázsiai... ebből még orbán viktor sem csinált titkot...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tibi27, 2014.06.20 08:33

Oktatási?
Gondolom a miniszterelnöki hivatalból mennek megtanulni, hogyan kell felépíteni és fenntartani egy diktátori rendszert, ahol a sajtó csak pozitív híreket mondhat és az elnököt kötelezően ünnepelni kell mindenhol.

Ezt valóban meg lehet tanulni Türkmenisztánban.

Hajrá Narancsisztán! Bizonyítsuk be, hogy lehet diktatúrát működtetni Európa kellős közepén is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html