Az adótörvényekhez a zárószavazás előtt benyújtott módosító csomagban olyan enyhítés található, amely eltörölné az adómentesen adható sportbelépők értékhatárát. Eddig sport vagy kulturális eseményre szóló belépőt úgy lehetett adómentesen adni a béren kívüli juttatások keretében, hogy annak értékhatára 50 ezer forint volt. Ez meg is marad a kulturális programok esetében, vagyis a színház, opera, egyéb előadás továbbra is csak 50 ezer forintig lenne
támogatható, ám a sporteseményeknél ez a korlát megszűnik 2014-től.

A javaslat szerint, amelyet a kormány nevében a nemzetgazdasági tárca nyújtott be, a sportról szóló törvényben meghatározott eseményekre lenne érvényes a korlátlan adómentesség. Ez azért nem jelent túl nagy szűkítést, a törvény ugyanis így rendelkezik a sportrendezvényekről: "sportszervezet vagy sportszövetség által versenyrendszerben vagy azon kívül, résztvevők jelenlétében megtartott verseny, mérkőzés. A sportesemény sportrendezvénynek minősül." Hirtelen elég nehéz volna olyan eseményt találni, ami ebből kilóg, s a lehetőséget tárháza szinte végtelen, ha azt is ide vesszük: nem csak magyarországi sporteseményekre érvényes a kedvezmény.

A tapasztalatok alapján azért nem fogja szétszaggatni a kereteket ez az adómentes juttatás, eddig sem kapkodtak a munkavállalók a sportbelépőkért. De jövőre akár a szocsi olimpiára is kaphat belépőt a lelkes munkavállaló.

Az ugyanakkor látszik, hogy a szabályozás elég könnyen kihasználható. Akár meccsjegyekkel is ki lehetne fizetni az alkalmazottat, aki aztán jó pénzért el is adhatja a jegyeket, hiszen azok egyelőre nem névre szólnak. Ennek fényben pedig legalábbis érdekes, hogy miért ezt a juttatást erőlteti a kormány például az öngondoskodás helyett.