Adó- és járulékcsökkentést javasol Varga Mihály

A kormány 19,5 százalékra csökkentené a szociális hozzájárulási adót és az egészségügyi hozzájárulást - írja az MTI.
Domokos Erika, 2017. október 10. kedd, 23:20
Fotó: Pixabay

Jövő évtől 19,5 százalékra csökkenhet a szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás a parlamentnek benyújtott, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslat szerint - írja az MTI.

A parlament honlapján kedden közzétett törvényjavaslat indokolása szerint a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumán 2016. november 24-én megállapodtak a minimálbér, a garantált bérminimum, és a reálbérek emeléséről, valamint a munkáltatói bérterhek csökkentéséről.

A megállapodásnak megfelelően a makrogazdasági feltételek kedvező alakulására tekintettel a törvényjavaslat a szociális hozzájárulási adó kulcsának a korábban tervezett 20 százalékra csökkentése helyett 19,5 százalékra csökkentését kezdeményezi 2018 január elsejétől. Ezzel párhuzamosan az egészségügyi hozzájárulás 22 százalékos kulcsa is 19,5 százalékra csökkenhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.10.11 01:11

"ezermilliárdos adócsökkentés"

Fidesz választási ígérete 2010-ből.

Emlékszik még rá valaki, ostoba birkák?? Nem, ugye ostoba birkák? A ti "eszetek" egy évhez is túl rövid, nemhogy 8 évre visszaemlékezni, azért szednek rá benneteket legalább négyévente, ugye - szavazópolgárnak csúfolt - istentelen hülye birkák, világ hülye barmai??

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

joekiss, 2017.10.11 00:48

És mi lesz a további SZJA csökkentéssel? A FIDESZ vállalása úgy szólt, hogy a mostani kormányzati ciklus végéig egy számjegyűre csökkentik, amiből jelképes 1% megvalósult. Azóta nagy a hallgatás a továbbiakról. Valószínűleg ez is csak egy a sok betartatlan választási ígéret közül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html