Adózás - fontos határidő közeleg

Még 1,7 millió magánszemély adóbevallását várja az adóhivatal a május 21-i határidőig - mondta el a NAV adószakmai szóvivője. Linczmayer Szilvia hozzátette: még mindig az aláírás hiánya a legtipikusabb hiba.
Inforádió, 2013. május 11. szombat, 16:25
Fotó: Napi.hu

A magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának és befizetésének határideje május 21-én jár le, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már május 13-ától hosszabbított nyitva tartással fogadja a budapesti és Pest megyei adózókat.
A rendkívüli ügyfélfogadással azt szeretné elérni az adóhatóság, hogy az érintettek hosszas várakozás nélkül, időben tudják teljesíteni kötelezettségüket.

Az észak-budapesti, kelet-budapesti, dél-budapesti és Pest megyei adóigazgatóság központi ügyfélszolgálatai május 13-a és 17-e között reggel negyed 9-től este 18 óráig, május 21-én pedig reggel negyed 9-től este 20 óráig fogadják az ügyfeleket. A megszokott félfogadási időn túl kizárólag a bevallások benyújtásával kapcsolatos ügyek - bevallások átvétele, csekkek kiadása, tájékoztatás, bankkártyás befizetés, ügyfélkapu regisztráció - intézhetők.

A 06-40/42-42-42 kékszámon hívható Általános Tájékoztató Rendszer munkatársai május 13-a és 17-e között reggel fél 9-től 18 óráig, május 21-én reggel fél 9-től 20 óráig fogadják az ügyfelektől érkező hívásokat - közölte az adóhatóság.

A NAV adószakmai szóvivője, Linczmayer Szilvia azt mondta: még 1,7 millió magánszemély adóbevallását várja az adóhivatal. Még mindig az aláírás hiánya a legtipikusabb hiba - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK