Agrárminisztérium: Nagy János helyettes államtitkár a korrupciós ügy érintettje

Hivatali vesztegetés miatt nyomoznak az Agrárminisztériumban; az ügy érintettje Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, akinek a felmentését szerdán kezdeményezi a miniszter - tudatta a szaktárca az MTI-vel szerda este.
Domokos Erika, 2020. december 2. szerda, 22:38
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Az ügy érintettje az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára, Nagy János.

Nagy István agrárminiszter szerdán kezdeményezi a helyettes államtitkár felmentését tisztsége alól. A minisztérium mindenben segíti az ügyészség munkáját - írta a minisztérium a közleményben.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szerdán közölte, hogy a tényállás teljes körű felderítése és további releváns bizonyítékok beszerzése érdekében tegnap összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre közel 60 fő részvételével. A járványügyi szabályok maradéktalan betartásával több helyszínen végrehajtott motozások, kutatások és lefoglalások, majd az ezt követő tanúkutatások, tanú- és gyanúsítotti kihallgatások eredményre vezettek.

2020 nyarán egy vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó pályázati úton igénybe vehető állami támogatással új mezőgazdasági vállalkozás beindítását tervezte. A megalapozott gyanú szerint a vállalkozó jogtalan előnyt ajánlott azért, hogy egy magas rangú minisztériumi tisztségviselő hivatali pozíciójából fakadó kapcsolatainak felhasználásával segítséget nyújtson a beruházáshoz szükséges pályázat sikeres elnyeréséhez és földterületek megszerzéséhez.

A vállalkozó a hivatali befolyás érvényesítésével elnyerni tervezett több száz millió forintos, vissza nem térítendő támogatás miatt várhatóan sikeres cégből 5 százalékos tulajdonrészt ajánlott a minisztériumi tisztségviselőnek. A vezető beosztású hivatalos személy az ajánlatot elfogadta, és az ígért tulajdonrészt az újonnan alapított mezőgazdasági vállalkozásban megszerezte.

Az ügyészség mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, elrendelte őrizetüket és indítványozza a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését - áll az ügyészségi közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2020.12.03 01:34

@tepsi: De annak ellenére hogy a forradalom 50. évfordulója óta már 14 éve eltelt, Kúrcsány még mindig ott van a baloldal vezetői között. A baloldal pedig máig nem hajlandó tudomásul venni, hogy amíg a 2006-os kardlapoztató a soriban van addig olyan mintha egy nagy kő húzná lefelé. Mert azáltal hogy még mindig nem határolódik el tőle, azáltal azonosul vele.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2020.12.03 00:32

Végveszélyben a jogállamiság!!! Következmények nélküli ország lettünk. Ha az EU-s frakcióvezető lemászik egy ereszcsatornán, másnap már tisztség nélküli pártonkívüli. Ha az államtitkár helyettest az ügyészség gyanúsítja azonnal kirúgják, mintha máris bíró ítélte volna el.
Bezzeg a régi szép időkben.még voltak következményei a dolgoknak. Például amikor Kúrcsány majomkodott annak az lett a következménye hogy rommá lőtték a népet. Lásd például a váci utcai incidenst
https://www.youtube.com/watch?v=cClt_Tvq_ck
Mókás, azonosító nélküli rendőrök pajkoskodtak viperával az utcákon, és természetesen Kúrcsányéknak volt pofájuk bevetni a lovasrendőröket is kardlapoztatni, amire talán legutóbb még Horthy-rendszer előtt volt példa. Természetesen mindez az '56 os forradalom 100-adik évfordulójára érkezett külföldi országvezető politikusok orra előtt történt, akik történetesen akkor még teljesen rendben találták a demokráciát és a jogállamiságot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html