Tájékoztatásuk szerint Kaposvár és Marcali térségében, Lengyeltótinál, Igalnál és az Andocsi tetőn is gondot okoz, hogy a szél folyamatosan visszahordja a havat az útra. A közútkezelő 39 géppel takarítja az utakat a hóátfúvások azonban jelentősen megnehezítik, néhány útszakaszon szinte lehetetlenné teszik a közlekedést.

Kaposfüred és Somogyaszaló közötti útszakaszon a délutáni órákban a 67-es számú főúton a 46-os és a 48-as kilométerszelvény közötti szakaszon az útburkolat szélei nem láthatóak, a forgalom rendőri irányítás mellett váltakozó irányban félpályán halad. Marcali külterületén, a 68-as elkerülő úton ugyancsak a délutáni órákban egy személyautó megcsúszott egy hóátfúváson és az árokba csapódott. A jármű vezetője nem sérült meg, az autó azonban jelentős mértékben roncsolódott.

A Bakony több mellékútján, Zirc térségében, valamint Tata és Kömlőd között is hófúvás nehezíti vagy lehetetleníti el a közlekedést - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap délután.

A 82-es főúton Zirc térségében takarítják a munkagépek az óránkénti 70-80 kilométer erősségű szél által az útra hordott havat. A Komárom-Esztergom megyei Tata és Kömlőd közötti út mintegy 10 kilométeres szakaszát zárták le hófúvás miatt.
Elzárt település nincs az országban - közölték.

Az OMSZ friss előrejelzése szerint felhőátvonulásokra számíthatunk, keleten lehetnek hosszan tartó erősen felhős időszakok, és ott alakulhatnak nagyobb eséllyel hózáporok, hódarazáporok, néhol hózivatar is előfordulhat. Az éjszaka első felében délkeleten lehet több felhő, helyenként havazás is, később ott is kiderül az ég, megszűnik a csapadék. Hétfőn nyugat felől fokozatosan beborul, a Tiszántúlon várható a legtöbb napsütés.

Hétfőn a déli óráktól a Dunántúlon, a Duna vonalában többfelé, északkeleten néhol fordulhat elő havazás, a Fertő térségében késő délután, este havas eső is lehet. A Bakonyban 10 cm-t meghaladó friss hóréteg várható. A kezdetben sokfelé viharos északi szél éjszakától mérséklődik, de erős lökések még továbbra is előfordulhatnak, főleg a Dunántúlon alakul ki hófúvás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6, -2 fok között, délnyugaton és északkeleten helyenként -7 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -2, +2 fok között valószínű.