A múlt hétfőivel csaknem egyező, 95,6 milliárd forintnyi vételi igény jelentkezett ma az öthetes hátralévő futamidejű likviditási diszkontkincstárjegy aukcióján, amelyből az Államadósság Kezelő Központ a terveknek megfelelő 50 milliárd forintnyit fogadott el.

Az elfogadott ajánlatok hozama 5,23 százalék és 5,27 százalék között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,26 százalékos lett, ami mindössze 1 bázisponttal alacsonyabb a múlt hétfőn lebonyolított szintén rövid futamidejű diszkontkincstárjegy aukció átlaghozamánál. A mai átlaghozam egyébként azt jelzi, hogy a piac továbbra sem áraz rövid távon bekövetkező kamatemelést a Magyar Nemzeti Banktól, amely jövő hétfőn dönt a jelenlegi 5,25 százalékos alapkamatról.

A rövidebb futamidejű határidős kamatláb-megállapodások a következő hónapokra nem áraznak teljes mértékben egy 25 bázispontos kamatemelés lehetőségét. Az ÁKK holnap a szokásos 3 hónapos, majd csütörtökön a 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukciót tartja 40-40 milliárd forintos meghirdetett kerettel.