Áll a bál a BKIK-nál

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke a Fővárosi Főügyészséghez fordult, levélben kérte a köztestület teljes körű törvényességi ellenőrzését, miután a jogszerű működést egy kamarán belüli csoport megkérdőjelezte - közölte a BKIK az MTI-vel hétfőn.
Domokos László, 2018. január 29. hétfő, 09:51
Fotó: Napi.hu

A közleményben Krisán László, a BKIK elnöke úgy fogalmazott, a BKIK korábbi válságaiért is felelős külső vállalkozói körök összefogtak belső érdekcsoportokkal, és módszeresen akadályozzák a BKIK jogszerű működésének fenntarthatóságát.

Ez a vállalkozói kör a legutóbbi küldöttgyűlésen megpróbálta megakadályozni a köztestület működéséhez szükséges beszámoló, éves költségvetés elfogadását, akár úgy is, hogy a törvényesen megválasztott elnök személyét megváltoztassák, a kamarát pedig újra saját egyéni érdekeik érvényesítési terepévé tegyék.

A BKIK működése jelenleg jogszerű, az ügyészségi felügyeleti ellenőrzéstől pedig azt várja, hogy bebizonyosodjon, a kamara a törvények alapján működött és működik továbbra is - fogalmazott a kamara elnöke.

Krisán László tájékoztatta az ügyészségi beadványról Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét, aki teljes támogatásáról biztosította a budapesti kamara elnökét, és arra kérte, tegyen meg minden jogi lépést annak érdekében, hogy az ország gazdasági motorját jelentő Budapesten is magas színvonalú kamarai élet legyen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszaii, 2018.01.29 13:12

Kötelező éves vállalkozói kamarai díj után a kamarai fideszes rabló csoportok összevesztek a koncon.
Ki kapjon több lóvét.
Vállalkozásoknak nincs szükésge erre a fideszes lenyúló intézetre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.01.29 11:36

Miről is szólhatna egy kamarai hír. A kamara megalakulása óta csak a választásról (pozícióharcról), a lenyúlásról és a vitákról szól.
Vállalkozók!
Aki úgy érzi, hogy a kötelező kamarai tagdíj, vagy a regisztráció csak felesleges lehúzás, ingyenebéd a kamara vezetőinek, akkor jövőre szavazz a tetves fidesz ellen.
Gondold át, mit adott neked a kamara, és mit vett el.
A másik:
Van ingyen ebéd ugye?! A kamarai vezetőknek például van. És jól is érzik magukat abban a tudatban, hogy ismét kilobbizták a vállalkozók pénzét. Tudnak úgy naponta élni, az utcán járni, hogy sokan leköpnék őket, és azt kívánják, gyógyszerre költsék a kamarai tagdíjat. Van pofájuk a vállalkozó eltartottjainak lenni, és kinyúzott pénzből fizetést adni, azt megszavazni maguknak. Van ingyen ebéd népnyúzásból. A kamara ne legyen kötelező, még regisztrációs díjjal sem! Qva nagy nép- és vállalkozónyúzás megy ebben az országban. Csökkenő bürokrácia mi?! Felsorolni is képtelenség, mennyiféle adó van. Még mindig érdemes szlovákoknál, románoknál, osztrákoknál céget alapítani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html