Államfőváltás: 2,1 milliós rekordnézettség az MTV-n

Nagy nézettséget hozott az év egyik legfontosabb belpolitikai eseményének közvetítése a Magyar Televíziónak. A köztársaságielnök-váltásról szóló három műsorba összesen 2,1 millió néző kapcsolódott be. A Sólyom Lászlóval készített interjút többen nézték, mint a Mádl Ferenccel sugárzott beszélgetést.
NAPI Online, 2005. augusztus 8. hétfő, 14:31
Fotó:

A hírműsorokon túl három különkiadásban is foglalkozott a Magyar Televízió az államfő-váltással, vagyis azzal, hogy augusztus 5-én, pénteken hivatalba lépett a Magyar Köztársaság új elnöke, Sólyom László, aki Mádl Ferencet váltotta a poszton.

A közszolgálati televízió pénteken (augusztus 5-én) 11-től élőben közvetítette a Sándor-palotában zajló eseményeket. A közel egyórás Híradó Extrába - a délelőtti időpont ellenére - 651 ezer felnőtt magyar néző kapcsolódott be legalább 1 percre, vagyis a tévénézők közel harmada volt kíváncsi a két államférfi beszédére és választotta emiatt az MTV műsorát.

Előzőleg a nemzeti főadónak exkluzív interjút adott a leköszönő és a megválasztott köztársasági elnök. Az 50 perces portréműsorokat két egymást követő napon este, fő műsoridőben, 21.05-től láthatták az érdeklődők. A Mádl Ferenccel felvett és szerdán (augusztus 3-án) sugárzott beszélgetést 940 728, a Sólyom László interjút pedig csütörtökön (augusztus 4-én) 1 millió 144 ezer felnőtt, vagyis 18 év feletti kísérte figyelemmel legalább egy percig. Mindkét produkciót Az Este szerkesztősége készítette.

A köztelevízió államfő-váltásról szóló három műsorába összesen a felnőttek 27 százaléka, azaz 2,1 millió ember nézett bele.

HOZZÁSZÓLÁSOK