Kerényi Imre kormánymegbízott abból a 336,9 millió forintból indíthatja el idén a Magyar Krónika nevű, bevallottan a jó hírekre koncentráló kormányközeli folyóiratot, amelyet a kabinet még tavaly ősszel csoportosított át számára, az idei költségvetésben pedig további 281,1 millió forintot különítenek el.

A Népszavát még tavaly októberben tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, hogy ezt a pénzt Kerényi három nagy projektre fordíthatja. Egyrészt a társadalmi megismertetését szolgáló 5. és 8. osztályosoknak szánt "Zsebfüzetek" nyomdai előállítására és terjesztésére, másrészt  egy országos terjesztésű havilap megjelentetésére, harmadrészt a Nemzeti Könyvtár program folytatására.

Az országos terjesztésű, a Cink.hu beszámolója alapján legalábbis bizarr projektnek ígérkező Magyar Krónika májusban startolhat, a január kilencedikei alakuló értekezletet személyesen Orbán Viktor miniszterelnök tartja a Magyar Demokrata hetilap Andrássy úti szerkesztőségében. Az újságba a lapot kitaláló miniszterelnök mellett kormánytagok és vezető Fidesz-politikusok is írnak majd. A havi tízezer példány felét vagy háromnegyedét ingyen osztják majd szét állami vezetők, közkönyvtárak, középiskolai könyvtárak, középiskolák igazgatói, határon túli magyar iskolák és magyar intézmények, valamint hazai polgármesterek között.