Átadták a negyedik p+r parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál

Átadták a negyedik, utolsó p+r parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál, az új parkolót kedd délután egy órától lehet ingyenesen igénybe venni.
Domokos László, 2017. január 31. kedd, 13:59
Fotó: Napi.hu

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a metróberuházáshoz kapcsolódva épült kelenföldi P+R parkolók projektzáró rendezvényén elmondta: az új 500 férőhellyel már mintegy 1500 új parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.

Az utolsó p+r parkoló a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén 11 hónap alatt készült el - közölte - írta az MTI.

A 4-es metróberuházás "legfőbb indítéka" a belváros autós forgalmának csillapítása volt. Ehhez szükség volt p+r parkolók építésére is, ahol le lehet rakni az autót és tömegközlekedéssel lehet folytatni az utat - mondta Szeneczey Balázs.

Jelenleg Budapesten mintegy 5000 férőhellyel működnek p+r parkolók, a tervek szerint ez a szám közel a kétszeresére nő majd a ciklus végére.

Az új parkolót összekapcsolták az aluljáróval, új közvilágítási rendszert építettek ki, valamint térfigyelő kamerákat is elhelyeztek. A metró végállomásánál lévő P+R parkolók maximális kihasználtsággal üzemelnek. A A négy parkoló létesítése több mint négymilliárd forintba került mintegy száz százalékos európai uniós támogatás mellett.

HOZZÁSZÓLÁSOK