Átalakították az Overdose Vagyonkezelőt

A versenyló sikere érdekében alakították át a többek között a CIG, az OTP és a Mol közreműködésével alakult Overdose Vagyonkezelőt.
MTI-Eco, 2010. március 12. péntek, 16:19
Fotó:

Overdose, a magyar versenyló sikere érdekében alakította át az Overdose Vagyonkezelő Kft.-t a CIG Pannónia Életbiztosító, az Euroinvest, a Közgép, a Mol és az OTP Bank - jelentette be Járai Zsigmond, a CIG felügyelőbizottságának elnöke.

Az Overdose Vagyonkezelő januárban alakult, egyetlen apportált vagyona a 1,5 milliárd forintra értékelt versenyló, ami eszmei érték - közölte Mikóczy Zoltán, a versenyló tulajdonosa.

Járai szerint a társaság 400 millió forinttal alakult, ennek 50 százalékát a most betársult öt vállalkozás fizette ki, egyenként 10-10 százalékos tulajdonrészt szerezve. Az öt vállalkozás a most befektetett összegen kívül "egyéb módon is hozzájárul Overdose szponzorálásához" - tette hozzá. A megállapodás szerint Overdose csak magyar színekben indulhat, a versenyló promóciós és reklámjoga a tulajdonosokat illeti, tartását és versenyeztetését Mikóczy Zoltán fizeti, és őt illeti meg a versenydíjbevétel is. A tulajdonosok között egyhangú szavazat szükséges a ló tulajdonjogának átruházásához, illetve reklámjogának harmadik fél számára történő értékesítéséhez.

Nem a közvetlen profitszerzés indokolja a befektetést, hanem Magyarország értékeinek megőrzése - mondta Demján Sándor, a VOSZ és az Euroinvest elnöke, de hasonlóan nyilatkozott Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kuka., 2010.03.12 19:20

Puskás Öcsit követően már (Strohmannokon keresztül) az (echte magyar nevű) Overdose-t magáévá tette a Fidesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html