Az autópályadíj elengedéséről tárgyalnának

Csökkenjen felére vagy szűnjön meg az autópályadíj azokon a szakaszokon, ahol az építkezések miatt nem lehet normálisan közlekedni - javasolja egy szakmai szervezet.
Komócsin Sándor, 2018. augusztus 28. kedd, 08:30
Fotó: Pixabay

Már a második levelével ostromolja a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedésért felelős államtitkárát annak érdekében, hogy
kompenzálják azokat a fuvarozókat, akik/amelyek megbízásaikat késve, kerülőúton vagy drágábban tudják teljesíteni az autópályákon folyó munkák miatt - tudósított a Világgazdaság.

Az első levél az M1-es felújítása kapcsán született. A beruházást az egyesület üdvözli, de kifogásolja, hogy az esetenként tíz kilométeresnél is hosszabb torlódásokból adódóan kárt szenvednek a fuvarozók, mert a kiszámíthatatlanság miatt csúsznak a szállítási határidőkkel. A hosszabb menetidő pedig olyan pluszköltségeket generál, amelyeket nem lehet áthárítani a megbízóra.

Az MKFE a vonatkozó útdíjrendelet alapján indokoltnak tartja és kezdeményezi, hogy az érintett szakaszokon függesszék fel, de legalább 50 százalékkal csökkentsék az útdíjat. Az egyesület a leveleire nem kapott választ.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.08.28 08:39

Engem nem az zavar, hogy útfelújítás van és emiatt dugó, mert ha kell akkor kell a felújítás. DE az, hogy bármikor elmész egy munkáscsapat mellett és 6 emberből 5 támasztja a lapátot - na ez veri ki a biztosítékot. Mellesleg 5 után már senki nem dolgozik. Miért nem lehet ezt 3 műszakban nyomni? Ja...mert drágább és kevesebbet lehet lopni? Megnézném pl. azt az agyatlan barmot aki az M0 felújítását szervezte. Egész nap csak azon a szakaszon járatnám, hogy érezze át, hogy mi az igazi szívás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html