Lehet, hogy Romániába is eljuthatunk az M3-ason

A magyar kormány megállapodást kíván kötni a román kormánnyal arról, hogy az M3-as autópálya eljusson az országhatárig, majd onnan folytatódjon tovább román területen. Az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2019. március 14. csütörtök, 20:30
Fotó: Napi.hu

A közúti infrastruktúra fejlesztési programjában szerepel egy olyan gyorsforgalmi út megépítése, amely valahol Vaja térségében ágazna le a mostani M3-as autópályáról és Mátészalkát megkerülve Csenger térségében érné el a magyar-román határt.

A mostani határozatban a miniszterelnök felhatalmazza az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy tárgyaljon az érintett román miniszterekkel, az M3 autópálya Mátészalka - országhatár és az ahhoz kapcsolódó romániai út nyomvonaláról és határmetszéspontjáról. Az új út jele tehát M3-as lesz.

A miniszter felhatalmazást kapott arra is, hogy a tárgyalások eredményeként előálló szövegtervezetet kézjegyével lássa el.

Végül a magyar miniszterelnök felhívta az innovációért és technológiáért felelős minisztert, a külgazdasági és külügyminisztert, valamint az igazságügyi minisztert, hogy a megállapodás létrehozását követően, a megállapodás szövegének végleges megállapítására való felhatalmazásról szóló határozat tervezetét haladéktalanul terjesszék a kormány elé.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ha-ha-ha, 2019.03.15 09:50

már eljutottunk romániába, ott tarunk mint azok a 80-as években, s most nekünk van egy csaucseszkunk
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html