Autósok, figyelem! Itt az új "kopasztóhely"

Megváltozott a forgalmi rend a Bécsi út - Pomázi út találkozásánál. Kamera figyel, a tét 50 ezer forint - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2017. október 11. szerda, 15:02
Fotó: Napi.hu

A Bécsi úton a város felé vezető autósok eddig szabályosan, telezöld jelzés mellett kanyarodhattak a kétsávos út belső sávjából a Pomázi útra. Most azonban megváltozott a forgalmi rend: ezentúl már tilos balra kanyarodni, amire jól látható módon elhelyezett új táblák hívják fel a figyelmet. Ezenkívül pedig a héten az útburkolati felfestések cseréjét is megkezdték az útkezelő munkatársai - írja a lap.

A Pomázi út irányába haladó autósoknak a korábbiakban meg kellett várniuk, amíg a szembesávokban nem jöttek autók, és csak ezt követően kanyarodhattak. Emiatt gyakran feltorlódott a város irányába tartó forgalom, de hivatalosan nem ez az oka a mostani változásnak, hanem a baleset-megelőzés. A 10-es főút irányából kerülni az Ürömi körforgalomtól a régi Bécsi út-Aranyvölgy út-Pomázi úti felüljáró útvonalon lehet. (Jön a brutális sebességkorlátozás a városokban?)

A kereszteződésben 2 éve sebességmérésre alkalmas fix traffipaxokat helyeztek el. Egy tiltott kanyarodási manőver könnyen 50 ezer forintunkba kerülhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK