A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő autópályákon folyamatosak a nagyfelületű burkolatjavítási munkák, amelyek az M0-ás, az M3-as és az M7-es gyorsforgalmi utakat is érintik - közölte a társaság. Az elmúlt hetekben a szakemberek elvégezték az M3-as gyorsforgalmi út emődi, gödöllői, illetve káli autópálya mérnökséghez tartozó szakaszain a szükségessé vált beavatkozásokat. Az M0-ás szigetszentmiklósi szakaszán várhatóan május 27. és 30. között kell munkavégzésre számítaniuk a közlekedőknek.

Az M7-es szakaszaira június elején kerül majd sor: június 2. és 4. között a martonvásári autópálya mérnökséghez tartozó területeken dolgoznak a közútkezelő munkatársai, június 5-én és 6-án Balatonvilágos környékén számíthatnak munkavégzésre a közlekedők, majd a pünkösdi hétvégét követően 10-én és 11-én végzik el a szakemberek az eszteregnyei autópálya szakaszon a nagyfelületű burkolatjavításokat.

Az M1-es autópályán egy hete zajlanak a javítási munkák. Május 28-án és 29-én Budapest felé vezető oldalon a kapaszkodósávban és a haladósávon dolgoznak majd a szakemberek a 40-es kilométerszelvény környékén. Május 31-től június 3-ig pedig a Győr felé vezető oldalon a 35-ös és a 36-os kilométerszelvények között folyó munka miatt kell korlátozásokra számítaniuk az autósoknak.

A munkavégzés miatt megnövekedett menetidőkkel lehet számolni.

A munkálatokhoz kapcsolódó korlátozásokról a Magyar Közút az Útinform szolgálatán keresztül ad tájékoztatást, de a közlekedők érdeklődhetnek a társaság megyei és autópálya diszpécsereinél is, akiknek elérhetőségei megtalálhatóak a www.utinform.hu weboldalon - írta a közlekedési társaság.