Mindezt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte a hírügynökség kérdésére. A minisztérium elküldte válaszait az ECB-nek, ám annak tartalmáról nem árultak el többet. Az üzenet címzettjének kell arról döntenie, hogy nyilvánosságra hozza-e annak tartalmatá - írta az NGM.

Hétfőn a Der Standard osztrák lap írta azt, hogy az osztrák jegybank elnöke szerint Draghi, aki az EKB vezetése mellett az Európai Rendszerkockázati Testületet is irányítja, Washingtonban nemrég óva intette Magyarországot attól, hogy egyoldalú lépéseket tegyen a devizahitelek forintosításával kapcsolatban, mivel az negatív hatással lenne a stabilitásra és gazdasági növekedésre is.

Ewald Novotny osztrák jegybankelnök szerint a magyarok megígérték, hogy bármilyen lépést is hoznak, előtte egyeztetnek európai partnereikkel. Az ECB nem kívánta kommentálni az osztrák lap cikkét, ám múlt évben olyan jogi véleményt adott ki, mely szerint káros következményei lehetnek egy ilyen akciónak, és több párbeszédre van szükség a hitelezőkkel - írta a hvg.hu