Az ellenzék nem támogatja az Iszlám Állam elleni magyar katonai fellépést

Az ellenzéki pártok nem támogatják az Iszlám Állam (IÁ) elleni küzdelemben való magyar részvételt, így az erről szóló tárgyalások megrekedtek - mondta a Fidesz frakcióvezetője kedden az MTI-nek.
MTI, 2015. március 3. kedd, 15:13
Fotó: Reuters

Rogán Antal közölte: a kezdeményezésére hétfőn ötpárti egyeztetést tartottak a parlamenti pártok frakcióvezetői. A megbeszélésen Hende Csaba honvédelmi miniszter jelenlétében tárgyaltak az IÁ elleni küzdelemben való magyar részvételről.
Kiderült azonban - mondta -, hogy az ellenzéki pártok nem támogatják az IÁ elleni küzdelemben való magyar részvételt.

Mivel a kormánypártoknak nincs meg a kétharmados többségük, hogy ezt az ügyet keresztülvigyék a Házon, ezért úgy ítélik meg, hogy "az IÁ elleni koalícióban való magyar részvételről folyó tárgyalások megrekedtek" - közölte a Fidesz frakcióvezetője.
Jelezte, erről részletesen tájékoztatja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, és ennek fényében kell neki és Hende Csabának döntenie arról, hogy ezt a kezdeményezést fenntartják-e, vagy a részvételnek valamilyen más formájáról tárgyal Magyarország a későbbiekben.

Rogán Antal beszámolt továbbá arról: az ötpárti egyeztetésen arról is tájékoztatást kaptak a frakcióvezetők - Fürjes Balázs kormánybiztostól, Simicskó István sportért felelős államtitkártól és Gyárfás Tamástól, a Magyar Úszó Szövetség elnökétől, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) alelnökétől -, hogy Magyarország pályázhat a 2017-es vizes világbajnokságra, miután a mexikói Guadalajara szerdán visszalépett a két év múlva esedékes esemény megrendezésétől.

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: az ügyben a döntést a kormánynak kell meghoznia.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2015.03.04 15:38

azt nem lehet követni, hogy egyszer de jó az arb tavasz, aztán mikor kivirágzik, menjünk oda nyesegetni, inkább itthon nem kéne őket beengedni. Az egész egy tulnépesedési ideológia mentes história, ide vezet, ha a családok vallási okból mint a nyulak szaporodnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kakambuki, 2015.03.03 16:26

Én sem, támogatom. Épeszű ember ilyen helyre nem megy. Menjenek azok akik miatt keletkezett az egész. (Vannak ilyenek!!!) Kiküldenénk a honvédeknek álcázott zsoldosainkat aztán nagy hirtelen átállna a fele, vagy esetleg mind. A rosszabbik esetben meg nagyképernyőn nézhetnénk végig ahogy lenyakazzák őket a hithű európai bajtársak. Kell egy ilyen égés nekünk?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dagaddt, 2015.03.03 15:30

És a kormánynak sem kéne mert büszkék arra, hogy milyen sokat költ itt Holliwoood (mert olcsók vagyunk) És még cikkeznek is róla. De olyan helyén vagyunk európának ahol a szomszédban háborúznak a másik irányból meg jönnek ezrével a nincstelen menekültek. Ha itt valakinek eszébe jutna terrorizálni röhögve megtehetné. Sajnos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html